4/10/16

ACOMPANYAR ELS ÀPATS DELS INFANTS


"Quina quantitat de menjar cal servir als plats dels infants? Cal insistir que s’ho acabin tot? De què poden repetir i de què no? Aquestes són algunes preguntes que sovint es formulen els adults en relació amb els àpats dels infants, tant a casa com en els menjadors col·lectius.

El document “Acompanyar els àpats dels infants: consells per a menjadors escolars i per a les famílies” apunta que l’acompanyament dels adults en els àpats ha de ser respectuós, sense coercions i tenint en consideració els gustos i la sensació de gana dels infants.
Tant a casa com en altres entorns on mengen els infants es detecta sovint una insistència, de vegades portada al límit (càstig-recompensa), per acabar racions de menjar estàndards que poden no estar en relació amb les necessitats reals d’alguns nens i nenes. A més, exercir pressió sobre els infants perquè s'acabin el plat pot fer que augmenti la resistència a menjar. Així mateix, insistir perquè mengin un aliment determinat no condueix a una bona acceptació de l’aliment, sinó més aviat a crear-hi aversions i a altres conductes alimentàries poc o gens saludables que poden persistir en l’edat adulta."



Font: Generalitat de Catalunya, departament de Salut. http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Consells-per-a-menjadors-escolars-i-families

                                                          Resultat d'imatges de DIBUIX TURU DINANT